Tämän kakun tein kokeilumielessä yhteen keikkapaikkaani syötäväksi. Minun oli siis pakko harjoitella Hello Kittyn maalaamista ja halusin kokeilla vaahtokarkkikuorrutuksen tekoa.

 

Vaahtokarkkikuorrutukseen löysin aivan mahtavat ohjeen kinuskissan sivuilta (http://www.kinuskikissa.fi/?p=176) Tosin ilmeisesti koin jonkinlaista kriisiä tai väsymystä, koska näinkin selkeiden ohjeiden seuraaminen tuntui kovin vaikealta, unohdin mm. laittaa aluksi vettä vaahtokarkkien sekaan mikroon, no onneksi ei käynyt kuinkaan ja sain sen lisättyä jälkikäteen. No sitten en meinannut saada taikinaa millään tottelemaan vaan se oli todella tahmaista ja tönkköä ja erittäin vaikeaa käsitellä. Ajattelinkin että seuraavan kerran kun taikinaa teen niin teen sitä Halloween juhlia varten tahmakäsitaikinaksi xD  No sitten en antanut sen seistä seuraavaan vuorokauteen vaan kaulin siitä saman tien levyn, ja aika paksuhan siitä tuli ja kakun päältä todella hankala leikattava, piti terävää veistä käyttää apuna ettei kakku mennyt leikatessa kasaan. Ainoan suoran plussan koin että vaahtokarkkikuorrutteen päälle oli mielestäni todella helppo maalata kuva. Maku… hmmm..  miehen mukaan kuin olis sinitarraa syönyt =) Tiukan raadin (kasa varhaisteinejä ja ala-asteikäisiä) edessä kakku sai sekä plussaa että miinusta. Päädyn siis palaamaan takaisin marsipaaniin…

 

Sisälle tein laiskana erittäin helpon täytteen vanilija-mansikka mousse =)

 

Pohja
8 munaa

3 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
 3 dl maitoa
  1 rkl vanilliinisokeria

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.

 

Väliin:
1prk Flora Vanilla
viipaloituja mansikoita
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Viipaloi haluamasi määrä mansikoita ja vaahdota Flora Vanilla. Sekoita vaahto ja mansikat varovasti. Liuota pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liruna mansikkavaahtoon, sekoita kunnolla. Täytä molemmat välit mansikkavaahdolla ja laita jääkaappiin yön yli hyytymään.

 

Pursotukset
2 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
pastaväriä

 

Vaahdota kerma. Lisää maitorahka ja sokerit (sekä halutessasi väri). Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Siirrä maalattu vaahtokarkki-kakkukuva kakun päälle. Pursota reunat. Koristele nonparellilla.