Näitä kakkuja syötiin häissä 12.6.2010, onnea hääparille!

 

Välissä mansikka-, valkosuklaa-, mansikkamousset. Kakut gluteenittomia ja laktoosittomia (paitsi valkosuklaan osalta).

 

Koska yhden aikaisemman kokemuksen perusteella tiesin, etten varmaan saa gluteenittomia pohjia nousemaan kunnolla, ja ne käyttäytyvät muutenkin minusta vähän oudolla tavalla, niin päätin tehdä yhteensä 4kpl 8munan pohjia, jotka sitten leikkasin kunkin kahteen osaan. Näin sain aikaiseksi kaksi kolmikerroksista kakkua. Lisäsin myös pohjien sekaan hieman Ksantaani nimistä jauhetta joka ilmeisesti auttoi pohjia nousemaan, koska niistä ei tullut niin tiivitä kuin edelliskerralla.

Pohja
8 munaa
2,5 dl sokeria
2 dl gluteeitonta jauhoseosta
1,25 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

 

Kostutus
laktoositon maito
vaniliinisokeri

 

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan. Kostuta palat vaniljamaidolla.

 

Alimmassa ja ylimmässä välissä on mansikkamoussea, johon on pinnalle sivelty mansikkahilloa (tein siis kakun nurinkurin ja oikeinpäin olevassa kakussa hillo jäi siis moussen alle). Keskimmäisessä välissä valkosuklaamousse. Ohjeet mousseihin aikaisemmista merkinnöistä. (tulossa myös kategoirioihin oma täyte resepti osio.)

 

Pursotukset (yhteensä kahteen kakkuun)
7 prk Flora Vispiä
1kg maitorahkaa
sokeria
vanilliinisokeria
5rkl vanilijakreemijauhetta

 

Vaahdota kerma siivilöiden samalla v.kreemijauhetta hissukseen. Lisää maitorahka ja sokerit. Ota vaahdosta reilu 3osa toiseen kippoon ja värjää se pastavärillä. Levitä kermavaahtoa reunoille ja päälle. Koristele marsipaanikoristeilla.