1311603181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein viikonlopun häihin kaksi kakkua. Hääkakkuja on aina jännä tehdä, tai niitä ressaan aina kaikkein eniten. Onhan kyse aina jonkun suuresta päivästä joissa kakuilla on aina oma roolinsa. Muistankin aina muistuttaa etten ole mikään ammattileipuri vaan lähinnä tuurikokki vielä, ja virheitä sattuu varmemmin kuin ei satu lainkaan. Näissä kakuissa onnistuin mielestäni kuitenkin kohtuu hyvin ja kakun valmistuskin sujui suht ressittömästi. Olisko kyseessä ollut pieni tauko kakkujen teossa ja se että koristeet näihin kakkuihin tein jo hyvissä ajoin ennen juhlia.

1311603214_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakkupohjat tein kolmessa osassa, toisin sanoen tein 3 x 8-munan kakkupohjaa, jotka kaikki puolitin. Näin sain kahteen kakkuun molempiin kolme pohjalevyä.

1311603246_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Molemmissa kakuissa oli mansikka- ja valkosuklaamousset.

1311603256_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1311603292_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1311603309_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kukat ja perhoset on tehty pastavärein värjästystä sokerimassasta, pinnalla efektiväriä.

Kakun pinnan alle laitoin sokerikreemen, jottei kakun kosteus pilaisi pintaa ennen juhlia.

Kakun pinnoitin pastavärillä värjätyllä, ja silikoonisella kuvioalustalla kuvioidulla,  vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla. Pinnalla kimallespray.

Karkkimassan kanssa oli aluksi vähän saantiongelmia kun vakikauppa Confetti ei meinannut saada rahtiaan perille, itseasiassa näin on käynyt siis ennenkin. Onneksi ystäväni vinkkasi minulle leipurinputiikki nimisestä verkkokaupasta, jota voin tästä lähtien ystävällisesti suositella kaikille. Oli erittäin ystävällinen palvelu puhelimitse, tilaus oli helppoa, hinnat halvempia ja toimitus supernopeaa! Kiitos!

1311603270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e