Kakunteosta innostuttuani päätin sitten hurahtaa oikein kunnolla ja kävin tuhlaamassa omaisuuden Tuusulan Confettiin. Kokeilin eka kertaa marsipaanille maalaamista ja yleensäkin elintarvikeväreillä leikkimistä. Maalaaminen ei ollut niiin helppoa, tosin en olettanutkaan sen olevan. Tästä saakka olen haaveillut mustan elintarviketussin ostosta, mutten ole sitä vielä saanut tehtyä, vaikka muuta kivaa olenkin käynyt ostamassa...

Taas kokeilin Open Cafesta löytämää ohjetta ja tätä voin lämpimästi suositella kaikille!!! Tosin minulla oli ilmeisesti pienempi reunavuoka kuin blogin pitäjällä, koska täytettä jäi runsaasti yli, mutta se ei menoa haitannut koska täyte oli pelkältäänkin oikein maittavaa (miksiköhän nää loput raskauskilot ei tipu?!?)

Ainiin ja ekakokeilulla sain muuten poltettua valkosuklaan pohjaan tupperin kipossa MIKROSSA!!! Eli kannattaa sekotella aina välillä... Kyllä ketutti, mutta sitkeänä kipaisin nopsasti 24h huoltamolta uuden levyn ja jatkoin siitä mihin jäin...

Värjäsin kakun päälle pastavärillä niitä valkoisia pieniä sokerikoriste helmiä siniseksi.


 

Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

 

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.


Mustikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vanillaa
1 tlk ranskankermaa
200 g Mascarponejuustoa
300 g pakastemustikoita
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

 

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle reunavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään valkosuklaamoussen valmistamisen ajaksi.

 

Valkosuklaamousse
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 prk Flora Vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä


Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada valkosuklaamousse kakkuvuokaan ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pursotuksiin
3 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
vaaleansinistä pastaväriä
sokeria

 

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja lisää sokerit ja rahka. Värjää noin puolet seoksesta vaaleansiniseksi pastavärillä. Päällystä kakku kermavaahdolla. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat kermavaahdolla.