Siis meillähän EI normaali olosuhteissa vietetä nimipäiviä, mutta kun mun piti päästä leipomaan kakku. Jälleen löysin Open Cafe:sta inspiraation =D

Eka kertaa kokeilin marsipaanimuottia, silikoonikuvioalustaa ja helmiäisväriä. Korkeutta kakkuun sain tekemällä valokuvauskalvosta irtovuoan reunoja myöten menevän kalvon...

 

Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vaniliinimaidolla.

 

Kakun väliin
1 prk mango-Pilttiä

 

Mansikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
½ prk ranskankermaa
½ prk rahkaa
200 g mansikoita
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

 

Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet mansikat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mansikkasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen mansikkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täytettä vuokaan Piltillä sivellyn kakkupalan päälle.

 

Mustikkamousse
kuten edellisessä blogimerkinnässä

 

Täytä toinen väli mustikkamoussella. Laita lopuksi kolmas kakkulevy päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kakun päälle
2 prk Flora Vispiä
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

 

Koristele kermapursotuksilla, mansikoilla ja kukilla.