Urmun harjottelun loppumisen kunniaksi ja kiitokseksi työporukalle =)

1276417172_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 
Idean kakkuun sain ystävältäni saamastani Ihanasta kakkukirjasta. Kiitos vain Hanna jos luet tätä! Ja kakku päätyi siis JMK:n taukotilan pöydälle syötäväksi ja ihmeteltäväksi. Toivottavasti ne työautot siellä eivät ole yhtä kolaroidun ruttuisia kuin tästä kakusta tuli. Ekaa kertaa kokeilin päällystää koko kakun marsipaanilla, ja ilmeisesti olin hankkinut sitä liian vähän. Jouduin kaulimaan marsipaanin liian ohkaseksi, jonka takia en saanut laitettua sitä siististi kakun päälle vaan se tahtoi vähän repeillä...

Kakku sai muotonsa ihan tavan pyöreästä kakkupohjasta leikkaamalla. Kakun täytin mustikkamousse ja valkosuklaamoussella, jokatoinen väli tyylillä. Kakkupohjan kostutin maito + vaniljasokeri sekoituksella. Ohjeet näihin löytyy aikaisemmista kakuista.

1276628304_img-d41d8cd98f00b204e9800998e



Kun olin täyttänyt kakun ja antanut sen hyytyä, korjailin sen muotoja valiljakreemijauheella paksunnetulla kermalla. Tässä tein pienen virheen, kun sekoitin kaksi asiaa keskenään (voikreemi). Mutta ei haukut ainakaan minun korviini saakka ole kantautuneet.

1276628319_img-d41d8cd98f00b204e9800998e



Päälle sitten vaan marsipaanikerros sekä marsipaanista tehdyt muut "osat". Meinasin "reunustaa" ääriviivat aluksi lakulla, mutta onneksi tajusin että kakku olisi lähes mahdoton leikata jos olisin sen tehnyt. Onneksi marsipaania jäi sen verran yli että sain siitä pyöriteltyä naruja...

No, aika ruttunenhan tuosta tuli, mutta toivottavasti makoisa...
auto4.jpg