Muuttopuuhat on saatu päätökseen, eikä oikeastaan itelle tullu mieleen alkaa uuteen kakkuprojektiin vielä. Mutta Mia-kummin painostuksesta sitten kuitenkin innostuin väsäämään. Ja IsoMurmelin toiveesta kokeilemaan jotain vähän erilaista täytettäkin.

Ja koska kyseessä olen minä, ei mikään voi mennä ihan putkeen. Molemmissa haluamissani täytteissä käytettiin ensimmäisen ohjeen mukaan vaniljakreemijauhetta, jota ei löytynyt lähiseudun Prismasta, ei LIDL:stä, ei Tarjoustalosta, ei Saiturinpörssistä, ei Citymarketista, eikä Valintatalostakaan. Kahden viimeisen valikoimaan se kyllä kuuluu, mutta mitä ilmeisimmin täällä on kova leipomisbuumi ja kaikki leipurit on käyneet hamstraamassa kaupat tyhjiksi. Joten jouduin taas vähän soveltamaan...

PikkuMurmelista kun on kyse, niin tietty värimaailman pitää olla pinkkiä ja liilaa, vauvoja ja perhosia, siis hempeilyä. Vielä joku aika sitten taisin joillekin mainostaa että minä en tee marsipaanivauvoja, koska ne ovat mielestäni rumia(ts. minulle liian vaikeita). Mutta kuinkas kävikään. Tässä se nyt sitten on...

Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta


Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.


Persikka-Appelsiinitäyte:
250 g (ilman lientä) säilykepersikoita sokeriliemessä
175 g appelsiininlohkoja
2 dl Flora Vispiä
100 g sitruunatuorejuustoa (Sunnuntai)
n. 1 dl Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
3 liivatelehteä
 
Valuta säilykepersikoista liemi. Kuori ja pilko appelsiini (noin 1kpl) ja itse otin vähän sitä kalvoakin pois. Soseuta hedelmät. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon sitruunatuorejuusto, hedelmäsose ja vanilijakastikejauhe. Lisää liotetut ja sulatetut liivatelehdet liruna. Levitä heti kostutetun pohjan päälle.
 
Sitruunamousse:
5 liivatelehteä
1,5 dl vettä
2,5 dl sokeria
1 dl sitruunamehua (halutessasi 1 sitruunan raastettu kuori)
4 munan keltuaista
2 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia
2 dl flora vispiä
n. 1 dl Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
2dl maitoa
 
Mittaa kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset, vehnäjauhot ja margariini. Kiehauta, kunnes sakenee. ANNA JÄÄHTYÄ! Jos haluat nopeuttaa jäähtymistä, kaada kiisseli laakeaan, mielellään muoviseen astiaan. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito keskenään. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen nesteeseen noin viideksi minuutiksi. Liuota vedestä puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Yhdistä sitruunakiisseli, vaniljakreemi, sekä viimeiseksi kermavaahto. Kaada joukkoon liivateneste ohuena nauhana ja sekoita täyte tasaiseksi.Ja laita keskimmäisen kostutetun pohjan päälle. Lisää kakun kansi ja laita yön yli jääkaappiin jähmettymään. 
 


 
Pursotuksiin
3 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja maitorahka. Pursota kakun päälle ja reunoille. Koristele.