Hyvä ystäväni tilasi minulta kakut naamias-synttäreilleen. Kakkujen teema oli vankila, koska sankari itse oli pukeutunut vangiksi. Haastetta asetettiin kehiin lähinnä sillä että kakuista piti tehdä gluteenittomia ja laktoosittomia.

Gluteenittomuus, lopulta onnistui kun tein hieman isomman kakkutaikinan. Se meinaan kyllä kohosi, mutta sitten lysähti. Tästä syystä kakuista tuli aika ruokasia ja kukaan ei jaksanut ottaa sitä lisää xD En tiedä oliko hyvä vai huono asia, ainakin juhlaväelle jäi kakkua vielä seuraavaksikin päiväksi...

Laktoosittomuudessa ei sinänsä ollut haastetta, päätettiin vaan yhteistuumin laittaa kakkuihin mahavaivojen riskillä aitoa valkosuklaata....

 
Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
 
Kostutus
laktoositon maito
vaniliinisokeri
 
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilijamaidolla.

Kakun väliin
½ litraa tuoreita mansikoita
 
Mansikkamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
1 dl ranskankermaa
½ prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
150 g tuoreita mansikoita soseutettuna
 
Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Viipaloi tuoreet mansikat moussea varten toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää mansikkasoseen joukkoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen mansikkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Viipaloi puolet mansikoista alimman kakkupohjan päälle. Kaada mansikkatäyte pohjan päälle reunavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy sen päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
 
Valkosuklaamousse
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 prk Flora Vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
 
Valmista sillä aikaa valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada valkosuklaamousse kakkuvuokaan ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
 
Pursotuksiin
3 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja maitorahka. Pursota kakun päälle ja reunoille. Koristele