Vuosi tullut kakkuharrastelua täyteen ja sen kunniaksi piti kokeilla uudestaan kinuskikakun tekoa. Tälläkertaa se onnistui hyvin ja kinuskista tuli juuri sopivan pehmeää, muttei kuitenkaan lirua =)

 

Väliit  laitoin lakkahilloa ja vanilja- sekä hasselpähkinä-vaniljamousset.

 

Pohja
8 munaa

3 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
 3 dl maitoa
  1 rkl vanilliinisokeria

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.

 

Väliin:
1prk Flora Vanilla
hasselpähkinä rouhetta
6 liivatelehteä
lakkahilloa

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla. Laita puolet vaahdosta eri kippoon ja sekoita toiseen puolikkaaseen hasselpähkinärouhetta. Liuota pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liruna puolet toiseen ja puolet toiseen vaahtoon, sekoita kunnolla. Täytä kakku niin että sivele pohjalle ensin lakkahilloa ja sitten toinen vaahto, ja toiseen väliin ensin lakkahilloa ja sitten toinen vaahto.Laita jääkaappiin yön yli hyytymään.

Tee kinuski ja laita se kakun päälle. Hyvän kinuskin teko-ohjeen löysin jälleen kinuskikissan sivuilta: (http://www.kinuskikissa.fi/?p=1848)

 

Pursotukset
2 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
hasselpähkinärouhetta

 

Vaahdota kerma. Lisää maitorahka ja sokerit. Levitä kermavaahtoa reunoille, tasoita kunnolla ja ripottele alareunoille hasselpähkinärouhetta. Koristele sokerikuorrutteesta tehdyillä sydämillä.