1313251911_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tämän viikonlopun kakkumaratoniin mahtui siis toinenkin ristiäiskakku. Tämä kakku oli paljon samankaltainen mitä olin aikaisemminkin tehnyt, eli sisälsi kukkaa, noppaa, kuviopintaa ja nallen. Tästä kakusta tehtiin hohtavan valkea ja suhautin kimallesuihkettakin vasta kun kermavaahdot oli pursotettu, eli myös kerman päälle tuli kimalletta.

1313251925_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1313251935_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1313251949_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1313251963_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

8 munan pohja, sisällä vaniljamousse ja tuoreita mansikoita. Kostutettu vaniljamaidolla.Pinnalla rahkalla paksunnettua kermaa ja kuviokoristeltu karkkimassa. Koristeet sokerimassaa ja marsipaania. Koreistena myös sokerihelmiä.

VANILJAMOUSSE TUOREILLA MANSIKOILLA

tuoreita mansikoita

8 liivatetta
  4valkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
  3 dl sokeria
  8rkl perunajauhoja
  8dl kermaa
  4dl maitoa

  2vaniljatanko

Viipaloi mansikat pieniksi paloiksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.

Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Poista sitten vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatelehdet kuumaan kiisseliin. Jäähdytä hetki.

Kaada kiisseli valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen).

Lado ensin mansikoita kakkukerroksen pinnalle ja kaada sitten puolet moussesta mansikoiden päälle. Toista sama toiseen kerrokseen.

 

Hurjasti onnea vielä Unni Tiivi Maria!