Ennen kuin olin yhtäkään ruusua tehnyt, niin luulin että niiden tekeminen on toooosi vaikeeta. Ekat ruusut tein pari kuukautta sitten ihan käsityöllä marsipaanista , nyt olin hankkinut jo vähän apuvälineitä ja massankin vaihdoin sokerimassaan, joka on kyllä kuivumisvauhtinsa vuoksi paljon parempaa kuin marsipaani.
Kukan teen tällaisen viritelmän avulla:
Eli tarkoituksena oli saada vain tikku pystyyn, johon on sitten helppo alkaa rakentaa ruusun terälehtiä.
Ensin värjäsin sokerimassasta erisävyisiä punaisen sävyjä pastaväreillä. Tummempia sävyjä laitetaan ruusun sisälle, ja asteittain vaalennetaan sävyjä ulospäin tultaessa, näin ruusuista tulee vähän eläväisempiä.
Aluksi tehdään ruusun sisus kuvan tavalla, se painetaan tikkuun pystyyn.
Sitten muotoillaan puolikkaan sydämen muotoisia terälehtiä. Jotkut käyttävät apuna sydämen muotoista muottia, minä tykkään tehdä nämä ihan näppitunumalla. Apuna olen käyttänyt ohutta muotoilusientä ja pallopäistä muotoilupuikkoa.
Tämä lehti asetellaan ruusun sisuksen ympärille.
Terälehtien laittamista jatketaan niin kauan kuin ruusu on halutun kokoinen.
Tämän jälkeen ruusu irroitetaan ”ylimääräisestä” taikinasta ja laitetaan esim muotoiltuun folioon kuivumaan.
(taustalla näkyvät eriväriset massakasat)
Kun sokerimassa on kuivunut tarpeeksi, voi ruusua koristella esim erilaisin kimallevärein. Tähän ruusuun olen käyttänyt helmiäiskimallesprayta ja pinkkiä efektisävyä.
Kommentit