1313174470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ystäväni pyysi minulta tyttärensä ristiäisiin kakkua. Koska aikaa ei ollut paljoa, ja oma aikataulu oli kakkujen tekoon suhteellisen tiukka, niin piti soveltaa koristeet "edellisten kakkujen ylijäämä koristeista". Onneksi toiveena oli vaalean keltainen / valkoinen kakku ja kaapista löytyi muutama keltainen ruusu. 

 

Haasteena oli ystävän miehen toive: valkoinen kyyhkynen, joka on ilmeisesti kasteen symboli. No eihän mulla ole mitään muottia kyyhkylle, joten sokerimassasta sitten yritin sellaista väkertää. Ja voin sanoa ettei ollut helppoa. Sokerimassa oli ehkä vähän turhan löllöä / hapertuvaa tällaiseen sormin muotoiluun. Montakohan kyyhky yritelmää tein ennen kuin olin kutakuinkin tyytyväinen lopputulokseen. Minä kun olen sellainen etten anna periksi ennenkuin onnistun xD No tuollainen siitä nyt sitten tuli, ja kurja kyllä kyyhkyn siivet eivät olleet kestäneet automatkaa ja olivat katkenneet. Nyt odotan jännityksellä saako ystäväni korjattua kyyhkyä millään ennen juhlien alkua. Jos he olisivat lähempänä niin rientäisin apuun. Iso hali sinne!!!

1313174593_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja on 10 munan pohja, ja täytteina valkosuklaamousse sekä uutena, Kinuskikissan sivuilta löydetty, Vanilijamousse mustikoilla. Kakun kuorrutin ensin sokerikreemillä, jottei kosteus pilaisi, tai mustikka värjäisi pintaa. Pinta on sitten koristekuvioitua, pastavärillä värjättyä karkkimassaa (vaahtokarkin makuinen). Koristeet on sokerimassasta sormin tehtyjä. Väreissä käytetty myös efektisävyjä ja kimallesuihketta.


MUSTIKKAINEN VANILJAMOUSSE

mustikoita, itse laitoin 500g

4 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko

00aa8.jpg

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto ja mustikat.

Mittaa kattilaan sokeri ja perunajauhot ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Poista sitten vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatelehdet kuumaan kiisseliin. Jäähdytä hetki.

Kaada kiisseli valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen).

 

Onnea vielä Iisalle hienosta nimestä!