Meidän vauva on jo vuoden vanha ja pitihän sitä juhlistaa kunnolla, ensin sukulaisten ja kummien kesken ja sitten vielä viikon päästä kavereiden kesken. Kakut PiMun (siis äidin) mieltymyksen mukaisesti värimaailmaltaan pinkkiä ja violettia, sekä koristeina kukkia (kiitos Mira ja Mari muottien lainaamisesta!).

Kakusta oli tarkoitus tehdä isompi ja arvoin teenkö pohjan pellille, mutta päädyin ostamaan ison lasagnevuoan kakkupohjaa varten ja samalla ostin ison leipälautasen jolle kakku oli helppo kasata ja tarjoilla.

Välissä Mansikka- ja banaanimousset. Maistettuani kakkua, totesin ettei banaanimousse tarvitse  näin paljon liivatetta, siitä tuli meinaan vähän, hmmm… tönkköä... Mutta maku ainakin omasta mielestäni ihan ok. Seuraavassa kakussa kokeilin pienemmällä määrällä liivatetta ja tuli huomattavasti parempi, tässä ohjeessa nyt sopiva liivate määrä.

Kakun kokosin nurinkurisesti leivinpaperilla vuorattuun lasagnevuokaan, josta sen sai kivasti kipattua suoraan tarjoiluastialle kun se oli saanut rauhassa hyytyä

 

Pohja
10 munaa
3,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota iso suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinisokerilla maustetulla maidolla.

 

Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g mansikoita

 

Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

 

Banaanimousse
1 prk flora vispiä
 banaanijogurttia (n. neljä desiä)
1 - 2 banaania soseutettuna
vaniljasokeria maun mukaan
4 liivatetta

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää jogurtti ja banaanisose. Sulata liotetut liivatteet kuumaan veteen ja lisää seos sitten ohuena nauhana moussen joukkoon.

 

Kostuta kakku vanijamaidolla, täytä toinen kerros mansikkamoussella ja toinen banaanimoussella.  Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla, marsipaanikukilla ja muilla koristeilla.