Tässä blogipostaus varsinkin teille jotka jätitte mun kutsut väliin, tästä jäitte paitsi xDD

1321558485_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kun jostain kakusta jää yli täytettä, niin on hyvä syy tehdä itsellekin jotain herkkua (varsinkin kun sitä täytettä tekee tarkoituksella vähän suuremman määrän x))

 

Halusin kokeilla Kinuskikissan ihanalta kuulostavaa pohjaa, joka on kakussa alimmaisena:

 

BROWNIES POHJA:

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

 

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista. Tarvittaessa pese vuoan reunarengas. Itse käytän aina reunakalvoa, koska siitä tulee siisti jälki.

 

Täytteinä oli ohut jämäkerros mansikkamoussesta ja pätkismousse (josta tuli muuten yks mun lemppareista, välittömästi ku jo vähän kulhosta maistoin ;))


PÄTKISMOUSSE

1pss Pätkis mini bites
1prk mascarponejuusto
1 Flora Vispi

Sulata mini pätkikset kulhossa mikrossa varovasti. Sekoita mascarponejuusto sulaan pätkismössöön. Sekoita mössö vaahdotettuun Flora vispiin. Kaada mousse kakun päälle ja anna hyytyä. Suklaa toimii hyydykkeenä, joten liivatteita ei tarvita.

Pinnalle raastoin vielä maitosuklaata ja laitoin yhden sokerimassaperhosen ja pari hedelmää (oikosulku en muista nimee x)). Reunan suklaakoristeen tein niin ikään kinuskikissan ohjeen mukaan.

Ja tästä kakusta tehtiin sitten useempi versio lyhyen ajan sisällä, mutta kyllä tää eka oli silti kaikkein paras <3 NAM!