Tässä siis neidin synttärikakku vol.2. Välissä Mansikka- ja valkosuklaamousset.  

 

Pohja
10 munaa
3,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota iso suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinisokerilla maustetulla maidolla.

 

Mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g mansikoita

 

Valmista mansikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

 

Valkosuklaamousse
1 muna
0,5 dl sokeria
1 prk Flora vispiä
200 g valkosuklaata
6 liivatelehteä tilkka vettä

 

Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada täyte mustikka piltin päälle.

 

Kostuta kakku vanijamaidolla, täytä toinen kerros mansikkamoussella ja toinen banaanimoussella.  Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla, marsipaanikukilla ja muilla koristeilla.