Tästä kakku innostukseni sai alkunsa. Selasin netistä IsoMurmelin siskolta saatua nettilinkkiä (Open Cafe), ja innostuin kokeilemaan sieltä yhtä reseptiä. Tästä lähtien olen kokeillut jo monia hänen ihanista reseptistä joko kokonaan kopioiden tai hieman luovuutta käyttäen.

Tästä kakusta opin, ettei pursotuksia voi pursottaa suoraan kakun päälle vaan kakku pitää "vuorata" ensin kermalla. Muuten tulee tällaisia tyhmiä ja rumia rakosia. Opin myös että kermaa (tai siis Flora Vispiä) kannattaa paksuntaa maitorahkalla, niin pursotus on helpompaa ja kestävämpää.

Elämäni ensimmäistä kertaa niin ikään tein itse kinuskia kakun päälle, ja... sen kyllä huomas... Oltais tarvittu jonkinlaista sahaa sen leikkaamiseen. No kaikesta oppii ja ens kerralla kiehutetaan vähän vähempi...

Kukat ostin vielä ihan Sittarista.

En muista tarkkaan miten tämän toteutin (kirjoitan tätä 29.9.2009), joten voi olla että esim. ohjeen täyte on liian runsas... Itse täyte ei ollut omaan makuuni, mutta muut kehuskelivat kyllä paljon, siitä en sit tiedä tykkäsivätkö tosissaan...



Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.



Kakun väliin
3dl omenahilloa


Omenatäyte
2 prk Valion maustettua omena-kaneli maitorahkaa
1 prk Flora Vispiä
1 dl omenahilloa
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl omenamehua
4 liivatetta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi vaahdoksi. Lisää rahkat ja sokeri sekä omenahillo. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana omenatäytteen joukkoon. Sekoita hyvin. Levitä väliin omenahilloa ja kaada päälle omenatäyte. Lisää kakun kansi täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.


Kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita

Pursotuksiin
2 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria

Valmista kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä 20 minuuttia. Kaada kylmän kakun päälle ja laita vielä jääkaappiin. Pursota kakun reunat kermavaahdolla. Koristele marsipaanikukilla.